Skip to content

Biografie

De droom om in Frankrijk te gaan wonen is in 2001 gerealiseerd voor Luuk en mij.

Daar heb ik ruimte en tijd om me creatief te ontwikkelen, schilderen was al een passie en in 2006 kwam daar het avontuur van beeldhouwen bij. De weg van mijn leven uitgehakt in steen, er waren mensen die het mooi vonden, het kochten, dat gaf een geluksgevoel en een erkenning.

Het leven is anders geworden na de dood van onze zoon en mijn man, ik ga door zolang ik de energie heb om me uit te leven op doek en in steen. In het voorjaar is er al jaren open tuin met veel bezoek, beelden staan op houten sokkels en schilderijen o.a. aan de muren buiten. Het is een vrolijke boel bij Rina Kamman – van Gelder 2 rue de la Fontaine Bouchee 70140 Valay.

Le rêve de vivre en France a été réalisé en 2001 pour Luuk et moi, où j’ai le temps et l’espace pour me développer de façon créative, la peinture était déjà une passion et en 2006 l’aventure de la sculpture s’est ajoutée. Le chemin de ma vie taillé dans la pierre, il y avait des gens qui l’aimaient, l’achetaient, ça me donnait un sentiment de bonheur et de reconnaissance. La vie a changé après la mort de notre fils et de mon mari, je continuerai tant que j’aurai l’énergie dois me faire plaisir sur toile et dans la pierre. Au printemps, il y a un jardin ouvert depuis de nombreuses années avec beaucoup de visiteurs, des statues sont sur des plinthes en bois et des peintures sur les murs extérieurs, entre autres. C’est un groupe heureux chez Rina Kamman – van Gelder 2 rue de la Fontaine Bouchee 70140 Valay.

Rina april
Engelenkoor

Het wonen in een klein Frans dorpje en de tuin, maken dat er ruimte en tijd voor is. Voor kinderkamers zijn de drieluiken met het thema “kindje op de horizon” een vrolijke aankleding. In de tuin staan beelden in een omgeving van bloemen en planten. 

 

 

Vivre dans un petit hameau campagnard en France loin du stress de la ville dans un habitat avec jardin lui permet de realiser ses objectifs. Dans les chambres vous admirez des triptyques sur le théme « kindje op de horizon ». Le jardin vous accueille et est joliment agrémenté d’un foisonnement de fleurs en argile rouge et peint en couleurs acryliques.

Het illustreren van het kinderboek “Het laddertje van Pimmetje” was een uitdaging, naar een uitgever wordt door de schrijfster nog gezocht . Exposities zijn er de afgelopen jaren geweest in Zandvoort, Heemstede, Giethoorn, A.O.C. Amsterdam, Westerkerk Amsterdam en in Valay, Pesmes en Gray in Frankrijk.

L’illustration du livre d’enfant intitu « Het laddertje van Pimmetje » constituait une vraie gageure pour elle, mais c’est l’additeur quon attend.

 

 

 

MN-kabouterdorp
IMG_1319 - Edited

Het af en toe verkopen van een aquarel of beeld is een compliment en een stimulans om door te gaan. Ongehinderd door druk van buiten, ambitie en de maatstaven van anderen is het op een wat oudere leeftijd scheppend bezig zijn een geschenk.

 

Er wordt gewerkt met serpentijn, Braziliaans en Indiaas speksteen, stenen uit Nw. Zeeland en om iets makkelijkers te maken met albast. Op deze site vindt u ook enkele gedichten en kunt u de beelden en enkele aquarellen bekijken.

Les pierres statites dont la serpentine, la statite du Brasil et de l’Inde, de nouvel Zeelande et d’Albattre sont ses materiaux favoris.

Sur le site vous pouvez admirer quelques statues et la galerie des aquarelles de l’artiste et vous y trouverez egalement une collection de sa poësie.

 

 

Mijn tuin is op afspraak te bezoeken.

Contact: rinavangelder@orange.fr

of bel +33 (0)3 84 31 58 53

La visite du jardin se fait sur rendez-vous.

Contact :rinavangelder@orange.fr

ou 03 84 31 58 53

IMG_0209