Biografie

Getrouwd met haar grote stimulator Luuk Kamman. Mede door haar drie kleurrijke kinderen was er een groot verlangen naar een eigen creatief leven. Naast de praktijk voor aromatherapie begon het met wandkleden, aquarelleren en sinds acht jaar met het maken van beelden uit steen.< handwerk>

Rina a aspiré à une vie creative grâce a ses trois enfants expressifs et par son époux Luuk Kamman qui l’encourage dans la voie de sa passion. Elle a travaillée non seulement comme therapeute dans le domaine de l’aromatherapie, mais aussi bien dans la création des tapis, broderie et des aquarelles et se consacre depuis 8 ans á la sculpture en taille sur pierre.

 

2Rinaaanhetwerk
Engelenkoor

Het wonen in een klein Frans dorpje en de tuin, maken dat er ruimte en tijd voor is. Voor kinderkamers zijn de drieluiken met het thema “kindje op de horizon” een vrolijke aankleding. In de tuin staan beelden in een omgeving van bloemen en planten. 

 

 

Vivre dans un petit hameau campagnard en France loin du stress de la ville dans un habitat avec jardin lui permet de realiser ses objectifs. Dans les chambres vous admirez des triptyques sur le théme « kindje op de horizon ». Le jardin vous accueille et est joliment agrémenté d’un foisonnement de fleurs en argile rouge et peint en couleurs acryliques.

Het illustreren van het kinderboek “Het laddertje van Pimmetje” was een uitdaging, naar een uitgever wordt door de schrijfster nog gezocht . Exposities zijn er de afgelopen jaren geweest in Zandvoort, Heemstede, Giethoorn, A.O.C. Amsterdam, Westerkerk Amsterdam en in Valay, Pesmes en Gray in Frankrijk.

L’illustration du livre d’enfant intitu « Het laddertje van Pimmetje » constituait une vraie gageure pour elle, mais c’est l’additeur quon attend.

 

 

 

MN-kabouterdorp
IMG_1319 - Edited

Het af en toe verkopen van een aquarel of beeld is een compliment en een stimulans om door te gaan. Ongehinderd door druk van buiten, ambitie en de maatstaven van anderen is het op een wat oudere leeftijd scheppend bezig zijn een geschenk.

 

Er wordt gewerkt met serpentijn, Braziliaans en Indiaas speksteen, stenen uit Nw. Zeeland en om iets makkelijkers te maken met albast. Op deze site vindt u ook enkele gedichten en kunt u de beelden en enkele aquarellen bekijken.

Les pierres statites dont la serpentine, la statite du Brasil et de l’Inde, de nouvel Zeelande et d’Albattre sont ses materiaux favoris.

Sur le site vous pouvez admirer quelques statues et la galerie des aquarelles de l’artiste et vous y trouverez egalement une collection de sa poësie.

 

 

La visite du jardin se fait sur rendez-vous.

Contact : rinavangelder@orange.fr

ou 03 84 31 58 53

Onze tuin is op afspraak te bezoeken.

Contact: rinavangelder@orange.fr

of bel +33 (0)3 84 31 58 53

IMG_0209